UPDATE Coaliţia se reuneşte luni pentru lista la europarlamentare şi candidatul la Primărie. Anunţul liderului PNL

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

UPDATE, ORA 22.05

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că PNL i-a sondat pentru Capitală pe Sebastian Burduja şi Ionuţ Lupescu, PSD pe Gabriela Firea şi Daniel Băluţă, rezultatele fiind aşteptate luni. El a precizat că ulterior se va afce analiza în coaliţie şi se va lua decizia.

”Nu am reuşit să nominalizăm un candidat sau altul pentru că am agreat împreună să sondăm care sunt cele mai potrivite persoane. În momentul de faţă, sondajele sunt pe final. Noi am sondat pe Sebastian Burduja şi Ionuţ Lupescu”, a precizat preşedintele PNL la Prima News. Nicolae Ciucă a mai spus că la PSD, ştie sigur că a nominalizat-o pe Gabriela Firea şi pe primarul de la sectorul 4, Daniel Băluţă. El a menţionat că rezultatele vor veni luni, iar apoi se va face analiza sondajelor. Despre sectoarele Capitalei, Nicolae Ciucă a arătat că la Sectorul 1 sunt sondaţi Sebastian Burduja şi George Tuţă, iar la sectorul 3, senatoarea Monica Anisie şi pe Mihai Culeafă. Liderul PNL a mai afirmat că la Sectorul 5 ”trebuie să încerce”, dând de înţeles că vor avea un candidat.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Coaliţia se reuneşte luni pentru a discuta despre lista comună la europarlamentare şi candidaţii la Primăria Capitalei şi primăriile de sector, aşteaptându-se rezultatele sondajelor interne comandate de ambele formaţiuni. Duminică era programată o nouă discuţie, însă liderii celor două partide au decis să nu se mai vadă. O decizie finală este aşteptată abia după ce partidele îşi validează candidaţii în forurile de conducere.

PSD şi PNL trebuie să decidă cine vor fi candidaţii comuni ai alianţei la alegerile europarlamentare. În plus, cele două partide trebuie să decidă candidatul comun pentru Primăria Capitalei, unde se doreşte alegerea unei femei independente.

Şedinţa coaliţiei de duminică nu a mai avut loc, partidele aşteptând rezultatele sondajelor interne comandate.

PNL îl susţine pentru Primăria Capitalei pe Sebastian Burduja, care şi-a început deja campania informală împotriva primarului Nicuşor Dan, dar este luat în calcul şi fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, potrivit anunţului liderul PNL Nicolae Ciucă, acesta fiind testat în sondajele interne ale liberalilor.

La PSD, fostul primar Gabriela Firea a anunţat deja că are susţinerea organizaţiei Bucureşti pentru caniddatura la Primăria Generală a Capitalei, precum şi susţinerea organizaţiei de femei a PSD Bucureşti.

PNL şi PSD au analizat, vineri, în coaliţie, candidaţii la alegerile europarlamentare şi locale, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, având şanse să deschidă lista celor două partide la europarlamentare.

Printre cei care ar urma să fie pe lista comună se află Mihai Tudose, Claudiu Manda, Victor Negrescu, din partea PSD, şi Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Dan Motreanu, din partea PNL.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: