Coaliţia VotCorect: Accesul observatorilor, limitat în unele secţii; au fost raportate cazuri de buletine preştampilate

Sursa foto: X

Organizaţiile membre ale Coaliţiei VotCorect au identificat mai multe nereguli în desfăşurarea alegerilor, printre care nerespectarea procedurilor electorale, interzicerea accesului observatorilor acreditaţi în secţii de votare sau presiuni asupra alegătorilor.

Informaţiile au fost obţinute de la observatorii VotCorect prin intermediul aplicaţiei Monitorizare Vot, prin call center 0800 460 002 (peste 200 de apeluri) şi prin pagina web www.votcorect.ro.

„Una dintre problemele cel mai des întâlnite a fost confuzia legată de modalitatea în care se votează la cele două tipuri de scrutin, precum şi cu privire la secţiile de votare în care îşi exercita dreptul de vot alegătorii. În unele cazuri, alegătorilor li s-a limitat dreptul la vot din cauza neînţelegerii procedurilor şi aplicării defectuoase a normelor legale. În unele cazuri, alegătorii nu au fost lăsaţi să voteze la europarlamentare în afara localităţii de domiciliu. BEC Curtea de Argeş a instruit preşedinţii de secţie să nu permită membrilor biroului care lucrează să voteze, chiar dacă sunt arondaţi în aceeaşi localitate”, reiese dintr-un comunicat transmis de Expert Forum.

Accesul observatorilor a fost limitat în mai multe secţii „din motive care ţin de aplicarea abuzivă” a legislaţiei de către membrii birourilor electorale. Accesul a fost interzis, printre altele, în secţii din Recea (MM), Crasna (GJ – 367), Sector 4 (833), Chiajna (IF – 170, 171), Vâlcea, Iaşi (126), Sector 1 (39, 164), Sector 2 (355), Palanca (GR – 117), transmite sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: