Skip to content
Politică

Cocosu’ transpartinic. Remember despre legaturile Cocos-Ponta. INTERCEPTARI

Retinerea afaceristului Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, este vazuta nu de putini ca o lovitura pentru presedintele Traian Basescu. Asta din cauza legaturilor dintre Cocos si Basescu, via Udrea. Evident ca asa stau lucrurile. Afirmatiile lansate in spatiul public, conform carora Dorin Cocos ar fi omul lui Traian Basescu, partener de afaceri ferite de ochii lumii cu acesta, sunt insa gresite.

Evident, Dorin Cocos este un apropiat al lui Traian Basescu si al regimului acestuia, insa la fel cum este un apropiat al multor dintre politicieni, indiferent de culoarea politica a acestora. Dorin Cocos a avut legaturi, cel putin in trecut, inclusiv cu unul dintre cei mai mari „anti-basisti”. Pe numele sau Victor Ponta.

Pentru ca lumea sa aiba o imagine clara despre cine este cu adevarat Dorin Cocos, Psnews.ro va prezinta detalii care dovedesc faptul ca fostul sot al Elenei Udrea este un personaj transpartinic, la fel cum sunt multi altii, inclusiv colegul sau de dosar, Nicolae Dumitru, zis „Niro”.

Legaturile dintre Dorin Cocos si Victor Ponta au fost dezvaluite de curand de presa. Exista chiar si interceptari cu cei doi, care arata ca Ponta si Cocos par a avea o relatie destul de apropiata.

Spre exemplu, jurnalista B1 TV Sorina Matei a dezvaluit in urma cu doua luni o interceptare realizata in „Dosarul Alro”. Este vorba despre stenograma unei discutii dintre Dorin Cocos si o persoana, despre care se afirma ca ar fi Victor Ponta, avand in vedere ca numarul de telefon interceptat i-ar fi apartinut actualului premier. Discutia a avut loc in 16 iulie 2008, pe vremea in care Ponta era deputat PSD.

Iata stenograma:

„In ziua de 16.07.2008, la ora 14.00, Dorin Cocos (de la postul telefonic (…) aflat in zona Spitalul CFR 2, Bdul Marasesti nr. 63, sect. 1, Bucuresti, ia legatura cu un domn, aflat la 072114…. (Parlamentul Romaniei-Camera Deputatilor, Adresa: Calea 13 Septembrie Sector 5 Bucuresti 07000)

Intre cei doi se poarta urmatorul dialog:

Domn: Da, domnu’ director!

Cocos: Domnu’ presedinte, ce faci?

Domn: Ordonati! Sunt la Sibiu!

Cocos: Poate il suni si tu pe asociatul tau, spune-i ca din nou sa trimiti chestia aia. Poate de data asta o trimite cum trebuie.

Domn: E plecat in Austria. Cand se intoarce.

Cocos: Te rog io…

Domn: Eu il rog, dar te rog si pe tine sa te duci sa dati o mana…

Cocos: Dam o mana, dar uite, spune-i ca am acuma nevoie de chestia asta.

Domn: Eu ii spun, dar vreau sa te duci sa-i spui si tu.

Cocos: Ii spun si eu, da…

Domn: Ca eu i-am spus si… A fost atat de reticent, incat n-am inteles care e problema, stii.

Cocos: Da, ma! Ok!

Domn: Si mama cum m-a injurat el pe mine, la mine in birou si nu stiu ce. Deci, te rog eu… hai sa o rezolvi si tu.

Cocos: O rezvol, da’ cum sa o fac?

Domn: Cand se intoarce, nu stiu, maine cand se intoarce va stabilesc eu o intalnire si cum esti tu diplomat intotdeauna…

Cocos: Ok! Da’ da-i tu acum un telefon si explica-i: Ba, daca iti vine chestia aia nu o face pana maine.

Domn: A! Ok! Aia stie.

Cocos: Tine-o pe loc pana maine-poimaine cand discutam.

Domn: Ok! Bine, asa facem!

Cocos: Bine! Pa, pa!”

Ponta a prestat pentru Cocos

Exista si alte elemente privind legaturile dintre Cocos si Ponta. Jurnalistii de la riseproject.ro au dezvaluit anul trecut ca actualul premier a prestat servicii juridice pentru sase societati detinute de Dorin Cocos, direct sau prin intermediul tatalui sau, Victor Cocos, si surorii sale, Anca Dinu.

S-a intamplat in perioada 2005-2006, cand au fost modificate mai multe acte aditionale ale firmelor lui Cocos la avocatul Victor Ponta sau la Cabinetul de avocatura Victor Ponta. Potrivit celor de la riseproject.ro, la Monitorul Oficial numele cabinetului avocatului Victor Ponta apare de zece ori in legatura cu firmele lui Cocos.

De altfel, premierul Victor Ponta a recunoscut ca a avut relatii contractuale cu Dorin Cocos, afirmand ca nu a avut niciun conflict cu acesta, ba dimpotriva:

„Nu contest acest lucru, am avut foarte multi clienti ca avocat, a fost o perioada de patru ani in care am fost avocat, iar Blejnar i-a luat pe toti si nu a descoperit nimic ilegal. Am platit taxe, impozite. Cu doamna Udrea ma cunosc de cand eram procuror si dansa era avocat, sunt 15 ani. In cazul respectiv am legalizat niste acte, lucru pe care l-am mai facut pentru vreo mie de firme. Cu fostul sot al doamnei Udrea nu am un conflict nici acum, dimpotriva”.

3 comentarii la “Cocosu’ transpartinic. Remember despre legaturile Cocos-Ponta. INTERCEPTARI

  1. Daca vrea basescu sa scape de Ponta puneti toti umarul.
    Voi vreti ca romanii sa uite ca ati prestat pentru base cand erati toti la pe surse?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *