Skip to content
Politică

Cod galben de ger năprasnic în aproape toată România

Meteorologii au emis, miercuri, o nouă avertizare cod galben de ger puternic, care va intra în vigoare de joi dimineaţă. Între timp, rămâne valabilă alerta meteo similară emisă marţi pentru Bucureşti şi 19 judeţe şi care expiră pe 21 ianuarie la ora 10.00, potrivit romaniatv.net.

În intervalul 21-25 ianuarie, deasupra României se va întinde un val de frig, temperaturile urmând să coboare mult sub limita gerului, în special noaptea şi dimineaţa.

În intervalul menţionat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Doar cinci judeţe din vest nu vor fi afectate de avertizarea cod galben.

Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28…-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade.

În cursul nopţii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vântul va avea unele intensificări în Moldova şi în zona de munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *