Skip to content
Politică

Cod galben de inundații. Vezi care sunt zonele afectate

Cod galben de inundații. Vezi care sunt zonele afectate!

Mai precis, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, luni, o atenționare cod galben de inundații, valabilă până în această după-amiază în bazinul superior al Trotușului și afluenții săi, potrivit realitatea.net.

Potrivit hidrologilor, până la ora 16:00, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinul superior al Trotușului și pe afluenții săi din bazinul mijlociu și inferior (județele Covasna, Bacău și Harghita).

Atenționarea cod galben a fost deja transmisă către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă Siret, scrie agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *