Cod galben de ploi abundente. Se anunţă şi grindină

Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică, până luni seară, în majoritatea regiunilor ţării. Precipitaţiile vorm fi abudente şi în unele locuri vor cumula 40 de litri pe metru pătrat. Ulterior, până marţi dimineaţă, fenomenele meteorologice se vor înregistra în Tulcea şi Constanţa.

Potrivit ANM, până la ora 21.00, va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină, scrie news.ro.

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi pe alocuri de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a ţării”, a transmis ANM.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: