Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei

Sursa foto: Unsplash

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, valabilă până marţi dimineaţă, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, în timp ce în zonele de munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Orientali şi Meridionali, este Cod galben de ninsori şi vânt puternic. Un alt Cod galben, de vânt puternic, va intra în vigoare marţi, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi estul Munteniei. În Bucureşti, luni vremea va fi închisă şi rece, dar de marţi temperaturile vor creşte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului valabilă de luni, de la ora 10.00, până marţi, la aceeaşi oră.

În intervalul menţionat, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25…40 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor mai fi pe parcursul zilei şi în vestul şi sudvestul ţării.

Un alt Cod galben, valabil în acelaşi interval, vizează ninsori şi intensificări ale vântului, la altitudini în general de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Aici, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h.

Aceste două atenţionări vizează judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi în unele zone ale judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita şi Bistriţa-Năsăud.

O altă atenţionare Cod galben, privind intensificări ale vântului, va fi în vigoare de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeaşi oră.

În intervalul menţionat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h. Sunt vizate judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi, parţial, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Bacău.

În zona municipiului Bucureşti, de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 9.00, vremea va fi închisă şi rece. Pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

De marţi dimineaţă până miercuri, la ora 10.00, valorile termice vor creşte faţă de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 19…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: