METEO Cod galben de vânt în 14 județe. Temperaturile încep să scadă în acest weekend

Sursa foto: Pixabay

În acest weekend, vremea se răcește în majoritatea zonelor. Astăzi, de la ora 6.00, a intrat în vigoare un cod galben de vânt, care vizează 14 județe din sudul şi sud-estul ţării. Această avertizare, dar și o informare de ploi sunt valabile până la noapte.

Din această dimineață până la noapte, în 14 județe este valabilă o avertizare cod galben de vreme severă. Alerta meteo anunţă intensificări ale vântului şi este valabilă în intervalul 12 octombrie, ora 06 – 12 octombrie, ora 21. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea.

De asemenea, tot până la ora 21.00, este valabilă o informare de ploi și vânt în toată țara. Pe parcursul zilei de sâmbătă, în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: