Cod galben de viituri pentru râuri din bazinele hidrografice Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret

Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) au emis o nouă Atenţionare Cod galben, care vizează râuri din mai multe judeţe ale ţării, începând de joi, la prânz, până vineri dimineaţă, la ora 8:00.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Covasna.

Astfel, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret, în judeţele: Harghita, Mureş, Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Gorj, Olt, Dolj, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău şi Vrancea, unde există probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Covasna.

„În acest context, recomandăm populaţiei vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, precizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A).

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: