Skip to content
Neamț

COD GALBEN în Neamţ * Ninsori şi viscol

mesagerulneamt.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, de intensificări susținute ale vântului, pentru judeţul Neamţ. La munte va fi viscol, conform mesagerulneamt.ro. Intervalulde valabilitate este 22 februarie, ora 16:00 – 23 februarie, ora 16:00. Fenomene meteo similare vor fi şi în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea şi alte judeţe ale Moldovei.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, precizează ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj. De altfel, pentru acelaşi interval, este emisă şi o informare meteorologică: “În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45-55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale. Vremea se va menține rece până luni (25 februarie)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *