Skip to content
Meteo

Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe județe

Facebook

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă un Cod portocaliu de ploi abundente valabil până duminică în 13 judeţe.

Codul portocaliu de ploi abundente intră în vigoare, sâmbătă, la ora 15:00 și va fi valabil până duminică la ora 18:00. În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 50…90 l/mp.

Totodată, un cod galben de ploi torențiale și grindină a intrat în vigoare azi de la ora 10:00 și este valabil până duminică seara la ora 23:00.

În aproape toată țara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și local 40…50 l/mp.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au anunțat că în Capitală vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperatura maximă se va situa sâmbătă în jurul valorii de 28 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *