Skip to content
Siguranța cetățeanului

Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în București. Măsuri speciale luate de autorităţile locale

unsplash.com

Bucureștiul se află sub cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină, până în data de 6 august la ora 06:00. În acest context, autoritățile locale au dispus o serie de măsuri, pentru a preveni posibilele accidente și în special pentru protejarea populației.

Primăria Sectorului 3 a anunțat că cetățenii ce au nevoie de ajutor pentru depășirea unor situații neplăcute cauzate de furtună sunt sfătuiți să contacteze numelere de telefon puse la dispoziție de primărie. Totodată, PS 3 recomandă evitarea deplasărilor în momentul în care vremea devine nefavorabilă.

Primăria Sector 3, recomandări în caz de furtună

„Până mâine, 06 august, la ora 6:00, este valabilă, inclusiv pentru capitală, o avertizare meteo cod portocaliu.

Meteorologii anunță că sunt posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 km pe oră, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25-30 litri/mp și pe alocuri chiar 40-60 litri/mp. https://www.meteoromania.ro/avertizari/

În aceste condiții, sunt de evitat deplasările, iar pentru eventuale situații cauzate de furtună, puteți să ne scrieți aici sau să semnalați la: 021/9543 – numărul Poliției Locale Sector 3, 0720.777.511/ 512/ 513/ 514/ 515 – pentru intervenții în cazul copacilor ce creează probleme”, anunță Primăria Sectorului 3.

Primăria Sector 4 a decis închiderea unor parcuri pe durata perioadei de cod portocaliu

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a anunţat că parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor se vor închide de joi după-amiază până vineri dimineaţă.

„Atenție! Închidem parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor începând cu ora 17.00!

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme severă, cu vijelii și rafale de vânt de până la 100 de km/oră, așa că vă rog insistent să amânați deplasările dacă nu sunt neapărat necesare!

Totodată, vă anunț că pentru a evita potențialele pericole pe care le-ar putea genera vijelia, am decis ca parcurile pe care le administrăm (Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor) să fie închise de astăzi de la ora 17 și până mâine dimineață.

Rămânem în contact și în caz de nevoie, nu uitați să solicitați sprijin la numărul de telefon 021.9441!„ a postat Băluţă pe Facebook.

 

Măsuri speciale în Sectorul 5

Având în vedere fenomenele meteorologice severe anunțate, respectiv cod galben și portocaliu de vijelii și averse cu caracter torențial, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus mai multe măsuri de prevenire, pe toată raza sectorului.

Serviciul Disciplină în Construcții din cadrul Direcției de Poliție Locală Sector 5 a întocmit note de constatare, prin care constructorilor li s-au adus la cunoștință măsurile ce trebuie luate, ca urmare a atenționării de vreme rea din următoarele ore, aceștia fiind direct răspunzători în cazul producerilor unor eventuale pagube, în situția în care nu respectă informările.

Toate parcurile de pe raza sectorului au fost închise începând cu ora 17:00, iar trotuarele din jurul blocurile aflate în reabilitare sunt împrejmuite cu benzi de atenționare, pentru a putea evita, astfel, eventualele accidente.

Edilul a dispus ca direcțiile specializate din cadrul Primăriei Sectorului 5 și anume Direcția Generală de Poliție Locală, Amenajare Edilitară și Salubrizare, Salubrizare Fapte 5, și Infrastructura Sector 5 să desfășoare ample acțiuni de asigurare a perimetrului, fluidizare a traficului rutier, balizare a locațiilor cu risc ridicat de pericol, înlăturare a copacilor căzuți în diferite zone ale sectorului, limitare a pericolului cauzat de căderile de tencuială de pe fațadele imobilelor, deblocare a căilor de transport precum și de degajare a domeniului public și privat de cablurile căzute la pământ.

De asemenea, edilul a mai transmis și o rugăminte cetățenilor sectorului, de a evita pe cât de mult posibil deplasările, până vineri, ora 06:00.

Toți cetățenii Sectorului 5 sunt rugați să apeleze cu încredere dispeceratul Poliției Locale Sector 5, pentru eventualele situații cu care se pot confrunta.

– Dispecerat Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5

031/9885

031/9451

021/312.28.81

 

2 comentarii la “Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în București. Măsuri speciale luate de autorităţile locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *