Skip to content
Meteo

Cod portocaliu de vânt puternic, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali

pinterest.com
" "

Meteorologii au emis un Cod portocaliu de vânt puternic, până marţi seară, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Restul zonelor ţării se află sub avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, vânt şi instabilitate atmosferică.

Codul galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) este în vigoare până marţi, la ora 21.00.

" "
" "

În intervalul menţionat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Temporar vor fi intensificări şi în restul ţării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova de peste 70…85 km/h. În cea mai mare parte a ţării temporar va ploua. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în regiunile sudice, estice şi centrale vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp„, arată ANM.

Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest şi local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte.

Tot marţi, de la ora 12.00 şi până la 21.00, va fi Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, la munte.

„În intervalul menţionat, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120…130 km/h”, spun meteorologii.

De marţi de la ora 21.00 şi până miercuri, la ora 18.00, va fi în vigoare un alt Cod galben.

„În intervalul menţionat, în zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăşi 90…100 km/h. În Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări, cu rafale în general de 55…65 km. În cursul nopţii de marţi spre miercuri şi pe parcursul zilei de miercuri, pe crestele Munţilor Apuseni şi ale Carpaţilor Orientali se vor mai semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, mai arată ANM.

viewscnt

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *