Skip to content
Societate

Cod Portocaliu de vreme severă! Două județe se află sub avertizare de viscol

Oficialii de la Administraţia Naţionale de Meteorologie au emis o avertizare cod portocaliu de viscol, valabilă până la ora 13:30. Vă reamintim că mai multe județe din România se află sub un cod galben de ninsori și viscol, care va fi în vigoare până mâine, 16 ianuarie, la ora 14:00.

Codul portocaliu de vreme severă este valabil pentru localităţi din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin și a început în această dimineață la ora 07:30 și se va încheia, potrivit meteorologilor la 13:30. Conform avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 125 kilometri pe oră. Se va semnala transport de zăpadă, care va determinna scăderea vizibilităţii. În judeţul Mureş, este cod galben de vânt, intensificări ale vântului cu rafale de peste 55 – 60 de kilometri pe oră, până la ora 8:00. Se vor semnala intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55-60 km/h şi, izolat transport de zăpadă.

În majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei, potrivit meteoromania.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *