Skip to content
Politică

Cod ROȘU de CANICULĂ. Cum se pregătește România pentru valul de căldură

România este lovită de un val mediteranean de căldură, temperaturile înregistrate în cea mai mare parte a țării fiind peste cele normale.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că urmează câteva zile toride, iar directorul ANM a declarat că nu este exclus să fie emis cod roșu de caniculă.

Meteorlogii au anunțat că miercuri va fi caniculă. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, transmite ANM.

De asemenea, Ion Sandu a declarat, luni, că nu este exclus ca miercuri să fie emis cod roşu de caniculă în judeţele din vest şi nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de caniculă alternate cu furtuni.

În principalele orașe care vor fi afectate de valul de căldură, autoritățile au început să amenajeze corturi speciale, dotate cu apă potabilă, unde persoanele cu probleme se pot adăposti de soare. De asemenea, medicii recomandă ca persoanele în vârstă sau minorii să nu plece din casă la orele prânzului. Dacă este obligatoriu să iasă, atunci le este recomandat să își acopere capul, să stea cât mai puțin în soare și să se hidrateze intens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *