METEO Codul roșu de caniculă se menține. Temperaturile continuă să fie extrem de ridicate

Canicula
Sursa foto: Unsplash

Meteorologii anunţă în continuare caniculă, dar numărul judeţelor vizate de avertizare cod roşu a fost restrâns faţă de ziua precedentă. Chiar şi aşa, temperaturile diurne nu vor scădea sub 33 de grade, iar cele nocturne sub 22-24 de grade. Pe litoral vor fi 33-36 de grade. În a doua parte a săptămânii valul de căldură va slăbi în intensitate.

”În Maramureş şi local în Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă ANM, care pentru aceste zone a emis avertizare cod portocaliu.

De asemenea, a fost emis din nou cod roşu de caniculă.

”În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sudul Transilvaniei şi al Crişanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade”, a mai transmis ANM.

Minimele termice nu vor coborî sub 22…24 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale.

”În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat şi va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă şi disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a ţării”, arată meteorologii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: