Cod roșu de caniculă. Temperaturile ajung la 41 de grade

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Valul de căldură se extinde vineri în România. Este pentru a doua zi la rând cu cod roșu în mai multe județe din sudul și vestul României. Aproape toată țara este vizată de avertizări de caniculă.

Sunt sub Cod roşu de caniculă judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Valul de căldură va fi persistent, temperaturile maxime vor ajunge la 41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Pe parcursul zilei de vineri va fi în vigoare şi un Cod portocaliu de disconfort termic accentuat în centrul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum şi în vestul şi centrul Munteniei. Temperaturile maxime vor fi, în general, de 38 – 39 de grade, în timp ce minimele va ajunge la 22 de grade, caracterizând o noapte tropicală. Totodată, un Cod galben de caniculă vizează, vineri, nordul Crişanei, Maramureş, Moldova şi local Transilvania şi Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34 – 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, ITU se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi şi, local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Județele Constanța și Tulcea sunt singurele care momentan nu sunt vizate de vreun cod de caniculă. ANM precizează că, în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: