Skip to content
Politică

Cod roşu de corupţie. Virgil Popescu (PNL) arată spre zecile de miliarde de euro furate de la buget

Cod roşu de corupţie. Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu arată cu degetul către zecile de miliarde de euro furate de la buget.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, Virgil Popescu atrage atenţia că România pierde anual 15% din PIB din cauza corupției.

„Un raport al Parlamentului European (PE) arată că România pierde în fiecare an 15% din PIB din cauza corupției, ceea ce înseamnă că aproximativ 15-20 de miliarde de euro se duc în buzunarele corupților. Rămâne totuși un gust amar și nu putem să nu ne întrebăm cum ar putea arăta țara noastră dacă s-ar investi 15 miliarde de euro în dezvoltarea României. Câte sute de spitale ultramoderne s-ar construi în toată țara? Am fi putut avea anual sute de kilometri de autostradă dacă nu am fi permis corupților să aibă acces la bugetul statului.

Trebuie să precizez că potrivit raportului realizat de PE, România pierde cea mai mare sumă din PIB dintre toate statele din Uniunea Europeană. Pe locul doi este Bulgaria cu 14% din PIB. La polul opus se situează Marea Britanie, unde corupția „costă” 2% din PIB.

Totodată, România are unul dintre cele mai ridicate riscuri de corupție, situându-se pe locul patru în acest top, după Croația, Cipru și Lituania.  Tot pe locul patru țara noastră se situează și în topul corupției în achizițiile publice.

Corupții au reușit să pună stăpânire pe mai multe teritorii din țară. Au acces la bugetul statului, formează grupuri infracționale și se protejează între ei pentru a nu fi deranjați de către procurori. Nici județul Mehedinți nu a scăpat de acest flagelul corupției, după ce președinte al Consiliului Județean a fost pesedistul Adrian Duicu, iar Primăria Drobeta-Turnu Severin este condusă de Constantin Gherghe, din partea UNPR.

La începutul acestei săptămâni, Primăria Drobeta a fost percheziționată de procurorii anticorupție, iar Gherghe a avut ipocrizia să declare că totul a fost „un control de rutină”. DNA verifică modul în care s-au pierdut milioane de euro pe anvelopări fictive, însă au descoperit o întreagă rețea formată din mai mulți oameni influenți din zonă.

Corupția lasă în urma ei sărăcie și o zonă subdezvoltată, care nu mai poate atrage investitori. Drobeta Turnu Severin se află în acestă situație, iar data de 5 iunie este singura șansă a cetățenilor să schimbe soarta orașului și județului nostru.

Pe 5 iunie trebuie să le demonstrăm corupților că nu le mai permitem să se instaleze la conducerea instituțiilor statului și că vrem să avem un oraș și un județ cu care să ne mândrim. Drobeta trebuie să fie recunoscută pentru realizările sale din economie, pentru investiții și nivelul de trai ridicat al cetățenilor. Nu mai putem tolera ca sărăcia și corupția să fie caracteristicile orașului și județului nostru!” detaliază Virgil Popescu.

2 comentarii la “Cod roşu de corupţie. Virgil Popescu (PNL) arată spre zecile de miliarde de euro furate de la buget

  1. Dom`le, omu` asta are dreptate ! Da`…la ce ne foloseste noua, contribuabililor asta ? Ca indiferent de…”afiliere” politica, cei care ne conduc contribuie din ….plin la aceste nemuritoare realizari…..! Cu…schimbu` ! O data unii, alta data- altii, samd !!!

  2. D-le Virgil Popescu PNL-ul a facut parte din USL.PSD-ul in perioada 1990-2005 a pirjolit Romania aducind-o in sapa de lemn,iar dvs.ati luptat impotriva statului de drept cu acest partid,suspendind de 2 ori pe seful statului desi CCR stabilise ca nu a incalcat Constitutia!!!Cine sa va creada acum????Ati stat la masa cu jefuitorii Romaniei,ati beneficiat de uzufructul hotiilor si acum vreti sa va aleaga romanii???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *