Skip to content
Politică

Cod roșu de drumuri proaste. Director CNAIR: S-au dat bani pentru cârpire

vacantacumasina.ro

Radu Munteanu Dumitru director în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a vorbit, în exclusivitate pentru EVZ.ro, despre situația drumurilor din România, evidențiind și motivele pentru care nu avem sistem de autostrăzi.

“La Iaşi sunt cele mai multe drumuri expirate, 27%. Foarte multe drumuri sunt vechi, sunt moştenite de pe vreme lui Ceauşescu. Stratul de asflat a fost turnat în anii 70-80, la traficul de atunci. Între timp s-a mai turnat un strat de asfalt peste şi cam atât. Deci, drumurile acestea nu rezistă la traficul actual. Mai ales în ceea ce priveşte cel de mărfuri, care se practică de multe ori peste normele legale. Din cauza aceasta apar şi făgaşe. Şi clima de la noi din ţară este neprielnică. Sunt cicluri diferite faţă de alte ţări. Sunt multe cicluri de îngheţ-dezgheţ foarte multe în comparaţie cu alte ţări. La noi sunt minus 10 grade noaptea şi ziua sunt plus 10 grade”, a explicat directorul pentru EVZ.ro

Drumurile nici nu au fundaţia care trebuie, a mai explicat oficialul. Care este motivul? Traficul este cu mult supradimensionat acum față de atunci când au fost construite drumurile.

Mai mult, potrivit acestuia, numărul constructorilor a suferit vizibile modificări.

“Nu vedeţi că şi acum mai intră constructorii în faliment. Dezvoltăm conceptul cu întreţinerea multi-anuală, pe patru ani, pentru ca să evităm procedurile dese de achiziţie. De ce, pentru că se contestă foarte mult.”, a mai adăugat acesta.

Citiți AICI articolul complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *