Skip to content
Politică

Cod roşu în economia României. Ce riscă ţara noastră

Un cod roşu a apărut în economia României. Ce riscă ţara noastră şi cine sunt vinovaţii de această situaţie.

Într-un comunicat trimis, joi, PSnews.ro, Cătălin Predoiu (prim-vicepreşedinte al PNL) avertizează că ne aflăm în faţa unui „model periculos: dependența noastră de importuri tocmai a crescut alarmant!”

„Dincolo de anunțurile triumfaliste ale Guvernului, date recente de la Statistică ne dau de fapt mari motive de îngrijorare! Practic, în luna august, diferența dintre ce importăm și ce exportăm s-a adâncit dramatic la nivel anual! Mai exact, cu 93,7% față de luna august 2014. Întâmplător, un procent similar cu cel obținut de candidatul Liviu Dragnea în confruntarea cu sine însuși. Acest dezechilibru major vine din păcate pe fondul accelerării bruște a importurilor”, explică Predoiu.

În aceste condiţii, fostul ministru PDL al Justiţiei îl ironizează pe premierul Victor Ponta, despre care susţine că „a pariat corect”.

„Strategia de «doping» a cererii interne începe sa dea roade! Dacă tot nu reușim să mărim productivitatea și să eliminăm lacunele structurale, măcar să ascundem problemele! După noi, potopul!

O asemenea dependență față de bunurile si serviciile de import este una dintre marile vulnerabilități ale economiei romanești.

În primul rând, orice criză externă, chiar și una moderată, ne poate provoca pierderi disproporționat de mari.

În al doilea rând, spectrul inflației ne va urmări în continuare, pe fondul importurilor mai scumpe. Totodată, în varianta unei relansări economice la nivelul principalilor noștri parteneri comerciali, acest deficit se va adânci în continuare.

Practic, după un mandat «glorios», PSD a împins din nou economia într-o fundătură! Ce-i drept, una pe care nu o sesizăm chiar imediat.

Felicitări!” mai scrie Cătălin Predoiu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *