Skip to content
Politică

Cod roşu la fonduri europene. Risipă de sute de mii de euro. Ce spune ministrul de resort

Cod roşu în ceea ce priveşte fondurile europene. Risipă de sute de mii de euro. Ce spune ministrul de resort, Aura Răducu.

Într-un interviu publicat, miercuri, de romanialibera.ro, demnitarul atrage atenţia că România a cheltuit un milion de euro pentru proiecte care au costat 300.000 de euro în alte state.

Ministrul a explicat că ţara noastră a pierdut fonduri europene din cauza lipsei de organizare, de planificare şi de strategie. S-au pregătit de trei ori mai multe proiecte decât puteau fi finanţate, cheltuindu-se bani şi energie, fiindcă nu au existat politici sectoriale unitare. Pe de altă parte, în absenţa unei stabilităţi la nivelul autorităţilor de management, directorii au fost schimbaţi pe bandă rulantă, politicul prevalând profesionalismului.

Potrivit Aurei Răducu, prioritatea sa este realizarea unui contract public naţional pentru proiecte mari de infrastructură, astfel încât să putem accesa mai uşor şi mai eficient fondurile europene. Demnitarul a precizat că la jumătatea lunii ianuarie va fi publicat un calendar al finanţărilor pentru 2016 şi 2017. Ministrul Fondurilor Europene subliniază necesitatea construirii bugetului naţional pe aceleaşi principii ca ale UE, adică ţinându-se cont de politicile de dezvoltare, şi nu de necesităţile fiecărui minister în parte.

Citiţi AICI interviul integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *