Skip to content
Sport

Coder Dojo, proiectul tinerilor care dau un refresh Brăilei

editiadedimineata.ro

Orașele mari din România reprezintă atracția celor mai mulți dintre tineri. Fie că vorbim despre București, Cluj-Napoca, Timișoara, acestea sunt orașele alese fie pentru a studia, deci pentru oportunități, fie pentru haosul urban. Cu toate acestea unii preferă să se întoarcă în localitățile unde s-au născut să aducă un aer fresh de schimbare.

Acesta este și cazul lui Ovidiu Iosif şi Ştefan Dragu, tinerii care doresc să dea un refresh Brăilei, potrivit editiadedimineata.ro

Acești doi tineri cu inițiativă au înființat o asociație numită „Dumitru Ionescu”, prin care au implementat unul dintre cele mai cool proiecte pentru copii și adolescenții: Coder Dojo. Acest concept e adus tocmai din Irlanda și se prezintă a fi o școală alternativă, unde mentorii îi călăuzesc pe copii în funcție de dorințele și nivelul fiecăruia. Acum Coder Dojo este prezent în peste 70 de țări și în mai multe orașe din România.

În aceste sens, Ediția de dimineață a stat de vorbă cu Ovidiu Iosif care a dat detalii despre Coder Dojo-ul, despre feedback-ul primit de la cei mici, dar a dezvăluit și proiectele pe care le are cu asociația și motivele pentru care crede că acțiunea lor este un exemplu bun de urmat în mai multe orașe.

Am început asociația pentru că am întâlnit mai mulți tineri ca mine. Coder Dojo nu era în plan, am aflat de el ulterior și am stabilit cu colegii că ar fi foarte frumos dacă am face ceva și în Brăila. Ne-am pus la treabă, ne-am informat. Am fost și la Timișoara, acolo unde a prins cel mai bine ideea de Coder Dojo, pentru a mă interesa cum s-au promova și cum s-au dezvoltat. Am căutat locația, mentori și pe 30 septembrie a avut loc lansarea. A avut un succes mai mare decât credeam. Noi speram să avem măcar o grupă de 30 de copii, însă avem deja peste 60. Avem deja trei Coder Dojo. Avem în plan să facem primul Coder Dojo metropolitan, Brăila + Galați, ca să putem avea evenimente și concursuri acolo.

Consider că învățarea informală este foarte bună, iar acest lucru se poate vedea în câte lucruri pot învăța copii în doar trei sâmbete, adică 6 ore de învățat. Într-un an jumătate – doi, un copil pasionat și care învață poate absorbi toate informațiile mentorului, ceea ce este fantastic. Ei vor învăța tot ce își doresc. De exemplu, dacă au atracție către zona artistică sunt încurajați să meargă spre partea de web design, dacă sunt mai talentați pe partea reală, merg pe C, Java. Sunt multe domenii și ne mulăm pe fiecare dintre ei. Aici nu e ca la o școală obișnuită unde toți învață același lucru”, a spus Ovidiu Iosif pentru Ediția de dimineață.

Interviul integral îl găsiți AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *