Skip to content
Politică

Codrin Scutaru, anunț despre prevederile Codului muncii referitoare la concediul de odihnă al salariaților

" "

Secretarul de stat în cadrul Ministerului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, Codrin Scutaru, a transmis vineri, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, faptul că începând de săptămâna viitoare prevederile Codului muncii referitoare la concediul de odihnă al salariaților vor fi modificate.

Începând de săptămâna viitoare, prevederile Codului muncii referitoare la concediul de odihnă al salariaților vor fi modificate. Concediul medical și alte tipuri de concedii nu vor mai afecta durata concediului de odihnă, ca până în prezent. Spre exemplu, dacă o persoană avea dreptul la 21 de zile de concediu de odihnă pe an și stă 2 luni în concediu medical, nu i se vor tăia 3 zile de concediu de odihnă. Va putea să meargă și în concediul de odihnă pe durata celor 21 de zile.

" "
" "

O a doua modificare se referă la perioada de report. Până acum, puteai să îți iei concediu de odihnă neefectuat într-un pe parcursul următorului an calendaristic. De acum înainte, îți vei putea lua acest concediu de odihnă în următorul an și jumătate, existând șanse mai mici să îți pierzi zilele libere neefectuate.”, a transmis Scutaru.

Totodată, Codrin Scutaru precizează faptul că Legislația română a luat act de hotararea preliminara pronuntata de Curtea Europeana de Justitie (CJUE) privind interpretarea dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88/CE și că această schimbare legislativă este rezultatul bunei cooperări între Guvern și Parlament.

„Legislația română a luat act de hotararea preliminara pronuntata de Curtea Europeana de Justitie (CJUE) privind interpretarea dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88/CE, care a decis ca salariatul nu-si pierde dreptul la concediul de odihna chiar daca s-a aflat in concediu medical un intreg an calendaristic.

Această schimbare legislativă este rezultatul bunei cooperări între Guvern și Parlament pe această temă și reflectă un drept suplimentar pentru salariați.”

Secretarul de stat Codrin Scutară mai transmite că este de părere că „ este un pas suplimentar pentru reconcilierea vieții profesionale cu cea personală și de familiei„

„Cred că este un pas suplimentar pentru reconcilierea vieții profesionale cu cea personală și de familiei. Salariatul este în primul rând om și are dreptul la propria viață personală, care presupune și concedii medicale, îngrijirea copilului bolnav sau alte tipuri de situații în care nu poate munci. Concediul de odihnă este un drept intangibil care e menit a da fiecăruia dintre noi dreptul de a ne odihni, de a ne bucura de viața personală, lucruri care ne fac mai productivi în cele din urmă la serviciu.

Legea nr. 12/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 22 ianuarie si va intra in vigoare duminică.

Daca incapacitatea temporara de munca, concediul de maternitate, concediul de risc maternal sau concediul pentru ingrijirea copilului bolnav vor interveni in timpul concediului de odihna, acesta se va intrerupe si salariatul isi va lua zilele neefectuate dupa iesirea din concediul medical, de maternitate, de risc maternal sau pentru ingrijirea copilului.” afirmă Codrin Scutaru.

 

Sursa foto: stirialba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *