Skip to content
Politică

Codrin Ştefănescu acuză altă ispravă a tehnocraţilor: Bătaie de joc, umilință pentru milioane de cetățeni!

Codrin Ştefănescu (secretar general adjunct al PSD) acuză altă ispravă a guvernanţilor conduşi de către Dacian Cioloş, pe care o califică drept „bătaie de joc” şi „umilință” pentru „milioane de cetățeni”.

Într-un comunicat trimis, luni, PSnews.ro, Ştefănescu susţine că „este inacceptabil modul în care Guvernul de tehnocrați înțelege să soluționeze problema salariilor, un subiect extrem de important și un drept vital al milioanelor de români”.

„După plecarea Guvernului Ponta, am lăsat Executivului tehnocrat o lege salarială negociată încă din noiembrie anul trecut cu toate confederațiile și federațiile sindicale, cu ordonatorii de credite (ministere, autorități locale, agenții nationale etc.), și pentru care au existat consultări inclusiv cu reprezentanții Comisiei Europene și cei ai FMI. De altfel, proiectul legii s-a aflat și în dezbatere publică tocmai pentru a oferi, tuturor celor avizați, posibilitatea să-și exprime un punct de vedere.

Acum ne trezim că se promovează aberații gen «mărirea doar a salariilor mici» sau «majorarea salariilor pentru maxim patru domenii», «variante tehnocrate» care nu ar duce la decât învrăjbiri sociale,  o reeditare a situației create de regimul Băsescu prin guvernele Boc.

În plus, Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru susține că va lucra pentru noua lege a salarizării, cu cifrele care vor fi date de la Ministerul Muncii și Ministerul Finanţelor Publice, în condițiile în care aceste date fuseseră deja furnizate de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb. Pe de altă parte, de la Ministerul Finanțelor Publice ne vin, pe surse, tot mai multe informații conform cărora FMI se opune majorării salariilor mici, în acest sens neexistând nicio declarație publică a ministrului de resort.

În concluzie, ceea ce se întâmplă astăzi cu Legea salarizării demonstrează clar că modul de abordare a Guvernului de tehnocrați a acestei urgențe legislative este, pe fond, o altă bătaie de joc la adresa tuturor românilor, și încă o umilință la care aceștia supun milioane de cetățeni”, acuză Codrin Ştefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *