Skip to content
Politică

Codrin Ştefănescu, atac furibund la Raed Arafat: A fost numit de azi Inchizitorul Şef, responsabil cu cenzura

Inquam Photos/Octav Ganea

Codrin Ştefănescu a avut pe pagina sa de Facebook o reacţie dură la adresa şefului DSU Raed Arafat, care a creat grupul de lucru însărcinat să se ocupe de dezvoltarea unei platforme informatice ce va scana presa on-line, bloguri şi reţele de socialize în vederea identificării atacurilor împotriva Guvernului.

El l-a numit pe Arafat “Inchizitorul Şef”, desemnat de reprezentanţii Guvernului pentru a supraveghea, cenzura şi pedepsi pe cei care postează mesaje anti Guvern.

Se numește Raed Arafat! Numit de stăpânii lui șef peste tot și peste toate! Personajul horror care ne-a impus cele mai cretine restricții și ne-a călcat in picioare toate drepturile și libertățile cetățenești! Numit de azi și Inchizitor Șef, responsabil cu supravegherea/ cenzura/ pedepsirea celor ce postează mesaje anti guvern! El va decide ce ziar/televiziune/radio incalcā aceste norme, el va decide dacā conturile noastre pot fi suspendate, el va hotărâ care sunt pedepsele! E de noaptea minții ce se petrece!

P.S. Sunt alāturi de românii și jurnaliștii curajoși și împotriva cenzurii! Libertatea nu ni se poate lua!”, a scris Codrin Ştefănescu pe pagina sa de Facebook.

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina.

Echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relaţii publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe email, să desemneze câte un reprezentant în grupul de lucru şi să vină, până vineri, 11 martie, cu observaţii pe narativele şi cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare şi în parametrii de analiză.

Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinaţiile de cuvinte care vor aprinde becuri roşii de posibilă dezinformare şi propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în acelaşi text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau preşedintele Iohannis cu un context de “corupţie” ori “incompetenţă”, având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtişag”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *