Skip to content
Politică

Codrin Ştefănescu învârteşte cuţitul în rană, în scandalul Predoiu-Ialomiţianu-Gala Bute

Codrin Ştefănescu (secretarul general adjunct al PSD) învârteşte cuţitul în rană, în scandalul privind presupusa implicare în dosarul “Gala Bute” a lui Cătălin Predoiu (prim-vicepreşedinte PNL) şi Gheorghe Ialomiţianu (preşedintele Comisiei Naţionale a partidului).

Potrivit unui comunicat trimis, joi, PSnews.ro, Ştefănescu aminteşte că, în ultimele zile, în mass media și în spațiul public au apărut o serie de informații și documente acuzatoare care vizează activitatea lui Cătălin Predoiu (în calitate de ministru al Justiției în guvernul Boc) și a lui Gheorghe Ialomițianu (ministru de Finanțe în același cabinet).

“În acest sens, adresez co-președinților noului PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, o întrebare de maxim interes la care aștept un răspuns public: știe conducerea noului PNL de faptul că, urmare a sesizării Corpului de Control al Primului Ministru, Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițianu sunt cercetați pentru că și-au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, într-un dosar disjuns din dosarul «Gala Bute», dosar în care Elena Udrea a fost arestată preventiv și trimisă în judecată?

Cătălin Predoiu a semnat Nota de fundamentare a actului normativ privind Programul anual de marketing şi promovare turistică, în care era inclus şi evenimentul Gala Bute, fără ca proiectul actului normativ să fie transmis oficial Ministerului Justiției pentru avizare.

Gheorghe Ialomițianu a semnat aceeași notă de fundamentare, contrar punctului de vedere formulat de direcțiile de specialitate din Ministerul Finanțelor.

Dacă aceste lucruri sunt cunoscute de conducerea noului PNL, întreb și eu, așa cum se întreabă și opinia publică: de ce este bine ascuns, sub preșul din Modrogan, acest caz extrem de important?

Insist să mi se răspundă la această întrebare, întrucât ipocrizia celor de la PNL este cu atât mai mare, cu cât cer insistent demisia lui Victor Ponta, de altfel anchetat pentru o faptă comisă acum opt ani, în calitate de simplu avocat. În schimb, liderii așa-zisei opoziții insistă să-i prezinte cu fast pe «mult prea curații și reformiștii» Cătălin Predoiu ca premierul «Guvernului Meu», iar pe Gheorghe Ialomițianu ca viitor ministru de Finanțe. Și el, tot în «Guvernul Meu»”, a transmis Codrin Ştefănescu, făcând aluzie la declaraţia lui Klaus Iohannis din campania electorală, în care spunea că îşi doreşte un guvern PNL pe care să îl poată denumi: “guvernul meu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *