Skip to content
Politică

Codrin Ștefănescu pune tunurile pe guvernul Cioloș: „Și-a bătut joc, fără milă!”

" "

Codrin Ştefănescu (secretar general adjunct al PSD) a adus, miercuri, o serie de critici acerbe la adresa guvernului Cioloș, pe care îl acuză de ”performanță zero” în ceea ce privește absorbția fondurilor europene la nivelul țării.

„Guvernul al cărui şef sunteţi a reuşit ‘marea performanţă’ de a obţine zero fonduri europene. Zero!!! Şi asta într-un moment în care ţara noastră are nevoie mai mult ca oricând de bani pentru investiţii, infrastructură, spitale noi, dezvoltare regională etc. De aici şi părerea generală a opiniei publice că, de fapt, politica oficială a Guvernului este aceea de a bloca obţinerea acestor fonduri, fiind una dintre sarcinile primite la învestitură chiar din exterior”, a susţinut social-democratul.

" "
" "

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, Ştefănescu a caracterizat actualul Guvern drept „cel mai antinaţional, lipsit de scrupule şi cinic din toate timpurile” din istoria României.

„Guvernul pe care îl conduceţi şi-a bătut joc, fără milă şi fără un strop de compasiune, de ideea de erou naţional. Umilirea veteranilor din al Doilea Război Mondial – puţinii rămaşi în viaţă – şi din Teatrele de Operaţii, a invalizilor şi a văduvelor de război, notificându-i să plătească retroactiv taxe şi impozite de care erau scutiţi prin lege, reprezintă o măsură fără precedent, de o răutate şi o batjocură nemaiîntâlnite”, a mai spus social-democratul.

El a adăugat că, prin organismele din subordinea sa, Guvernul Cioloş ar fi blocat conturile a peste 400.000 de societăţi comerciale româneşti, asociaţii familiale sau persoane fizice autorizate, „ducând aproape în colaps iniţiativa de afaceri autohtonă”.

„Aceste abuzuri se petrec în timp ce companii de stat, falimentare, oferă camarilei promovată de tehnocraţii dumneavoastră locuri plătite gras în consiliile de administraţie, unele însumând cifre record: peste 15.000 de euro pe lună, pentru o singură persoană”, a completat Ştefănescu.

De asemenea, Codrin Ştefănescu spune că Guvernul a respins propunerea PSD de a decreta trei zile de doliu naţional în memoria Reginei Ana.

„Guvernul al cărui şef sunteţi se dovedeşte a fi cinic respingând chiar şi propunerea PSD de a decreta trei zile de doliu naţional în memoria Reginei Ana. Prin acest gest, aţi şocat nu numai jurnalişti, istorici, oameni de cultură, simpatizanţi ai Casei Regale, dar şi întreaga opinie publică. Pentru că încă o dată daţi dovadă că nu aveţi niciun minim respect pentru valorile româneşti, pentru istorie şi tradiţii. Iar Familia Regală chiar este un crâmpei din istoria României”, a susţinut secretarul general adjunct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *