Skip to content
Politică

Codrin Ştefănescu și Mircea Drăghici s-au dus la DNA pentru a face o plângere penală împotriva procurorilor DNA: Ancheta e abuzivă!

Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Codrin Ştefănescu şi Mircea Drăghici, trezorierul partidului, s-au prezentat luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a depune o plângere penală chiar împotriva procurorilor care au anchetat modul în care partidul foloseşte subvenţia alocată de la bugetul de stat. „Ancheta este abuzivă”, a declarat Codrin Ştefănescu, informează Adevărul.

Codrin Ştefănescu a precizat că ceea ce face DNA „este o hărţuire şi o vânătoare fără precedent”. „Se vede cu ochiul liber. E abuzivă ancheta asta, felul în care se bagă în viaţa partidului. Vrem să fim ţară democratică avem partide politice. Eu nu aş vrea să se întâmple lucrul acesta niciunui partid. Este ilegal, abuziv, pe lângă Constituţie. Sigur că da. Toate sunt cu documente justificative, dar oportunitarea cheltuielilor o decide partidului. Asta nu e treaba lor”, a spus Ştefănescu, în faţa sediului DNA.

Ceea ce face DNA cu noi astăzi este pur şi simplu o hărţuire gigantică împotriva a celui mai mare partid politic din România şi a celui mai mare partid socialist din Europa. Ei ne-au cerut la Înalta Curte să li se aprobe o verificare integrală a partidului, cu tot, începând de la cotizaţia cu un leu sau de ce nu plătesc unii cotizaţie, dintre seniori, până la emiterea de carnete, de ce facem 350.000 de carnete în loc să facem 100.000 de carnete, ceea ce este unic, nu în Europa, în lume. Aşa ceva nu s-a mai cerut. DNA a solicitat şi din păcate a şi obţinut emiterea unui mandat de supraveghere pentru toate tranzacţiile financiare ale PSD„, a declarat Codrin Ştefănescu  înainte de a intra în sediul DNA.

Întrebat de reporteri cum comentează acuzaţiile DNA cum că a folosit subvenţiile de la stat pentru a-şi achiziţiona o vilă de lux în Pipera, Mircea Drăghici a negat categoric. „Sunt minciuni incredibile”, a declarat trezorierul PSD.

La începutul lunii aprilie trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub acuzare de DNA pentru utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi delapidare.

Potrivit procurorilor, liderul PSD, în calitate de trezorier al partidului, „şi-ar fi însuşit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *