Skip to content
Politică

Codruț Marta, legături de afaceri cu Mazăre și mama unui fost baron

arq.ro

Urmăritul internațional Codruț Marta (șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, pe vremea când acesta conducea ANAF-ul) a avut legături de afaceri cu ex-primarul de Constanța Radu Mazăre și cu mama unui fost baron.

Cu doi ani înainte de dispariția sa (din martie 2012), Codruț Marta a devenit proprietar pe un lot de teren pe care s-a construit un bloc al vedetelor. Amintim că Marta este căutat de către anchetatori de patru ani, pentru a fi interogat în mai multe dosare de evaziune, scrie Cetățeanul.net.

Pe 28 octombrie 2010, Codruț Marta achiziționa, contra unei sume de numai 2.416 euro, un teren situat în zona de Nord a Capitalei, în Sectorul 1, pe Șoseaua Gheorghe Ionescu-Șișesti. Deși suprafața de teren nu depășea câteva zeci de metri pătrați, prin această afacere, Marta devenea asociat cu 4% în proiectul de ridicare a unui imobil de locuințe de lux cu o suprafață totală de 3.300 de metri pătrați.

Inițial, terenul a fost cumpărat încă din 2007 de Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Scwartzenberg, fost soț al Mihaelei Rădulescu. Suma plătită la acel moment pentru a intra în posesia suprafeței era de 342.000 de euro. Astfel, ar rezulta că procentajul de 4% din proprietatea care a ajuns la Marta pentru suma 2.416 euro ar fi fost cumpărat, cu trei ani înainte, cu peste 13.000 de euro. Până să ajungă la Marta, terenul a trecut și pe la alți apropiați ai lui Elan Schwartzenberg.

Dispărutul Marta este asociat în această afacere imobiliară cu Radu Mazăre (fost primar al Constanței), Nicușor Constantinescu (fost președinte al Consiliului Județean Constanța) și Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprișan (președintele Consiliul Județean Vrancea). Aceștia au și apartamente în imobilul respectiv.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *