Codul galben de inundaţii, extins şi prelungit pentru râuri din Moldova şi Dobrogea

Sursa foto: Pexels

Hidrologii au extins şi au prelungit, până sâmbătă dimineaţă, Codul galben de inundaţii pentru râuri din Moldova şi Dobrogea. Astfel, pot avea loc scurgeri pe versanţi, viituri rapide şi inundaţii locale pe râuri din judeţele Vaslui, Bacӑu, Galaţi, Vrancea, Tulcea şi Constanţa.

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au actualizat Codul galben pentru râuri din Moldova şi Dobrogea, care este valabil începând de vineri, de la ora 12:00, până sâmbătă, la ora 9:00.

Acesta vizează bazinele hidrografice Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în judeţele Vaslui, Bacӑu, Galaţi, Vrancea, Tulcea şi Constanţa, unde există probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

”Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale. Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţii de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. În acest context, recomandăm populaţiei evitarea activităţilor sezoniere din proximitatea cursurilor de apă aflate sub coduri hidrologice”, a transmis INHGA.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: