Skip to content
Societate

Codul Rutier, pregătire pentru o nouă schimbare: Fără pedepse pentru comportament agresiv și dovadă cu drept de circulație pentru vitezomani!

profit.ro

Deși n-a trecut multă vreme de la ordonanța de urgență prin care s-au înăsprit pedepsele pentru șoferii vitezomani și agresivi, deputații din Comisia de Transport au relaxat deja mai multe sancțiuni. Deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat în bloc pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile, potrivit profit.ro.

De asemenea, șoferii vitezomani prinși pe radar că circulă cu peste 70 de km/h peste limita maximă de viteză primesc dovadă cu drept de circulație, după ce li se suspendă carnetul. În prezent, dovada este fără drept de a se urca la volan, arată Digi 24.  România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranței rutiere, iar numărul șoferilor vitezomani va crește dacă aceste măsuri vor fi adoptate, spun experții în conducere defensivă.

Polițiștii au dat mai bine de 400 de sanctiuni pentru comportament agresiv din februarie, atunci când a fost înăsprit codul rutier. Acum, dacă noile reglementări ar intra în vigoare, un șofer care circulă cu 200 de km pe oră pe autostradă va scăpa cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni. Pentru ca modificările aduse de deputații din Comisia de Transporturi să intre în vigoare, trebuie să fie votate și în plenul Camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *