Skip to content
Politică

Colaborarea dintre Tăriceanu și baronii rebeli DINAMITEAZĂ remanierile dorite de Dragnea! EXCLUSIV

Inquam Photos

Înfrângerea rușinoasă suferită de Liviu Dragnea și acoliții acestuia, miercuri, în preludiul votării moțiunii simple care-l viza pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, când urzelile teleormăneanului au fost date peste cap printr-o colaborare fără precedent între ”aliatul” Călin Popescu-Tăriceanu și gruparea Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu-Gabriela Firea, prin respingerea votului secret (procedură ce ar fi dus la trecerea moțiunii simple), dinamitează planurile șefului PSD privind o serie de remanieri cu adresă.

Distrugerea planului clocit de Liviu Dragnea certifică faptul că, dacă acesta nu va identifica de urgență o soluție care să-l satisfacă pe Tăriceanu, dar și pe baronii rebeli (care refuză să se ”spargă”, în pofida numeroaselor oferte și promisiuni tentante), mult dorita remaniere este înghețată chiar în punctele ei cardinale.

Bomba Daddy

În realitate, așa se explică deja celebra criză de nervi a infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea, care a găsit de cuviință să drăcuie, să spumege ca la ușa cortului și să lanseze sudalme la adresa presei (a invitat un jurnalist într-un WC al Parlamentului, după ce s-a înjurat cu Marcel Ciolacu, baronul de Buzău!), așa cum îi ”șade bine” celui de-al treilea om în stat. În condițiile în care Tăriceanu și puciștii (colaboratori conjuncturali, dar decisivi în actuala aritmetică parlamentară) nu vor accepta o serie de remanieri vizate cu ardoare de Dragnea – Tudorel Toader (Justiție) sau Paul Stănescu (Dezvoltare Regională) –, șefului PSD îi va fi de-a dreptul imposibil să își treacă prin Parlament garnitura guvernamentală dorită.

Se gudură pentru un armistițiu

Eforturile lui Dragnea de a parafa un troc cu Paul Stănescu au fost sortite eșecului, iar o eventuală menținere a baronului de Olt în Cabinetul Dăncilă ar reprezenta un pas înapoi vizibil chiar și de pe lună. O înfrângere semnificativă ar înregistra teleormăneanul, inevitabil, și dacă o va lăsa moale cu excluderea sau sancționarea lui Adrian Țuțuianu, fiindcă nimeni nu i-ar mai putea șterge eticheta de lider slab care nu mai este în stare să-și controleze propriul partid. Înfrângerea de miercuri din Parlament îl obligă pe Dragnea să se gudure din nou pe lângă Paul Stăneascu & Co, în speranța parafării unui armistițiu, dar baronii rebeli sunt ”pățiți” și știu prea bine cu cine au de-a face în realitate.

Vrea să îngrașe ”porcul” în ajunul CEx-ului

Pe de altă parte, pentru Liviu Dragnea este de-a dreptul vital să negocieze o soluționare a conflictului cu Tăriceanu, dar este greu de crezut că, dacă nu a reușit de-a lungului ultimelor două luni să-și convingă ”aliatul” de necesitatea descotorosirii de Tudorel Toader, ar putea să reușească în următoarele câteva zile. Totuși, mazilirea lui Toader este și rămâne principala miză a infractorului dovedit Dragnea, fiindcă, în lipsa unui ministru al Justiției total obedient, care să își asume OUG pe amnistie și grațiere, șeful PSD riscă să fie condamnat definitiv la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive. Reamintim că Tăriceanu și ALDE își reafirmă zilnic susținerea totală și necondiționată pentru Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *