Skip to content
Societate

Colectiv, 64 de morți, niciun vinovat! Silviu Mănăstire: Asta e problema cu justiția, nu lămurește, nu oferă sentințe cu celeritate în dosarele sensibile

La 4 ani de la tragedia din Colectiv, în care și-au pierdut viața 64 de tineri, justiția nu a livrat nici măcar o condamnare. Ba, dimpotrivă, se deschid anchete noi, iar procesul penal pare că s-a împotmolit.

”Asta e problema cu Justiția!”, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire, pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”. ”Nu livrează, nu lămurește, nu oferă sentințe cu celeritate în dosarele sensibile care au afectat societatea: Mineriada, Revoluția, EADS, Microsoft, Caracal, tragedia de la Colectiv.

Nu avem parte nici de Dreptate, nici de Adevăr, nici măcar de Justiție, care de multe ori nu înseamnă nici Adevăr, nici Dreptate. Sincer, nu mă interesează explicații, nu le vreau, nu le mai accept. 4 ani de la Colectiv și… nimic, doar durere și moarte”, spune ziaristul.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului, izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *