Skip to content
Politică

Colectiv: Noi mărturisiri despre tragedia incomensurabilă a părinților care și-au pierdut copiii în incendiu

Părinţii tinerilor ucişi în incendiul de la Colectiv le-au povestit procurorilor, la câteva luni de la tragedie, prin ce au trecut în noaptea de 30 octombrie. Şi-au căutat copiii ore în şir, au fost nevoiţi să îi identifice la morgă, asta după ce au sperat până în ultima clipă că ei mai sunt în viaţă.

„Incendiu! Incendiu in fabrica Pionierul! Sunt sute de persoane înăuntru. Urgent, vă rog”, aşa a început tragedia de la clubul groazei. În timp ce ambulanţele veneau spre Colectiv, tinerii răniţi îşi sunau, cu ultimele puteri, părinţii.

,,Am fost sunat de fiul meu. Mi-a spus că la club a explodat o butelie şi trebuie să merg acolo, pentru că este rănit. Am ajuns la Colectiv în 15 minute. Am văzut multe persoane decedate în faţa clubului. Mi s-a permis accesul şi l-am căutat pe fiul meu o oră şi jumătate, dar nu l-am găsit”, a povestit tatăl unui tânăr.

Tatăl tânărului le-a povestit procurorilor că a plecat disperat spre spitale să îşi caute copilul.

„Am primit un apel de pe telefonul lui. O persoană mi-a spus că este la Spitalul de Arşi. După un minut, m-a sunat din nou şi mi-a spus să merg la Universitar”, a povestit parintele.

Tânărul avea arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului şi nu a putut supravieţui, deşi a fost transportat în Marea Britanie.

Alt tată le-a spus procurorilor că a aflat de tragedie de la televizor. Nicio autoritate nu l-a anunţat de ce s-a întâmplat cu fiul său.

,,Fiica mea a fost cea care a aflat despre tragedie, de la TV. Ne-am dus la clubul Colectiv, în speranţa că Laurenţiu a reuşit să iasă din clădire. Nu l-am găsit. Am fost nevoiţi să îl identificăm a doua zi la IML. Această experienţă va rămâne pentru totdeauna cel mai greu lucru pe care am fost nevoit să îl fac, durerea este incomensurabilă”, a marturisit tatal indoliat, citat de romaniatv.net.

Rudele victimelor s-au constituit părţi vătămate în dosarul Colectiv şi cer daune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *