Colegiul Medicilor Bucureşti: Finanţaţi corespunzător spitalele! Sănătatea costă, dar trebuie finanţată

Sursa foto: Facebook

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) atrage atenţia, luni, reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) asupra necesităţii de a asigura o finanţare adecvată pentru spitale, pentru realizarea unei îngrijiri medicale de calitate pentru pacienţi.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Colegiului Medicilor Bucureşti, finanţarea corespunzătoare a spitalelor este extrem de importantă. Potrivit organizaţiei, atât în Bucureşti, cât şi în celelalte centre universitare de medicină din ţară, medicii se confruntă cu cazuri complexe, cu patologii grave, care necesită o expertiză medicală avansată, dar şi fonduri adecvate.
”Fără finanţare corespunzătoare, spitalele se confruntă cu o serie de probleme, printre care lipsa echipamentelor şi a tratamentelor necesare, care au impact direct asupra îngrijirii pacienţilor”, transmite Colegiul Medicilor Bucureşti.
Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, apreciază că ”este esenţial să recunoaştem că sunt probleme în privinţa finanţării spitalelor şi să se acţioneze pentru acordarea unei alocări financiare corecte”.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: