Skip to content
Politică

Colegiul Medicilor, sesizat de Ministerul Sănătăţii în cazul lui Oprescu

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la cazul primarului suspendat al Capitalei.

Avocaţii s-au plâns la Ministerul Sănătăţii de tratamentul pe care clientul lor îl primeşte în arest. Aceştia au reclamat medicul arestului pentru că nu i-ar fi acordat edilului îngrijirea necesară.

„Noi am sesizat Ministerul Sănătăţii menţionând că domnul Oprescu nu primeşte îngrijiri medicale adecvate şi nici nu i se respectă dieta pentru diabet. Am primit o adresă potrivit căreia, prin ricoşeu, Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor. Urmează să primim un răspuns. De altfel, în acest moment, noi, apărătorii domnului Oprescu, lucrăm la o plângere pe care o vom înainta Ministerului de Interne”, a declarat avocatul Viorel Mocanu, potrivit romaniatv.net.

În acest context, șeful Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti a declarat că va analiza cazul.

„Dacă va ajunge la noi vreo sesizare din partea apărătorilor lui Sorin Oprescu, sau din partea familiei acestuia, în care se va semnala o eroare de comportament medical, noi o vom analiza corect, aşa cum procedăm cu toate sesizările primite. Procedura prevede o analiză pe dosar şi discuţii separate cu medicul reclamat şi cu reclamantul. Orice persoană care are dovezi că este prost îngrijit de un medic poate face o sesizare, aşa că şi domnul Oprescu are acest drept. În funcţie de situaţie, noi putem stabili fie că nu a fost eroare medicală, fie că a fost şi atunci putem da medicului o mustrare sau chiar îl putem exclude din Colegiul Medicilor, ceea ce înseamnă, implicit, şi pierderea dreptului de liberă practică”, a explicat prof. dr. Florian Popa, preşedintele Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *