Skip to content
Sănătate

Colegiul Medicilor Stomatologi anunță anchetă în cazul copilului de 4 ani care a murit după o anestezie

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) a anunţat joi că s-a autosesizat în cazul copilului de 4 ani care a murit după o anestezie la o clinică stomatologică din Piteşti, fiind iniţiată procedura disciplinară împotriva cadrelor medicale implicate.

CMSR subliniază că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia.

Facem precizarea că, potrivit prevederilor legale, în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România, poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor şi regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum şi pentru orice fapte săvârşite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea şi prestigiul profesiei sau ale instituţiei„, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Colegiul Medicilor Stomatologi.

CMSR mai spune că în activitatea comisiilor de disciplină nu intră analiza cazurilor de malpraxis şi că, pentru acestea, competenţa „atribuită legal” revine fie Comisiei de Monitorizare şi Competenţă profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcţionează în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, fie instanţei de judecată, informează hotnews.ro.

Copilul de patru ani din Piteşti a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii făcute la o clinică stomatologică şi a murit, miercuri seară, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Poliţia Judeţeană Argeş a transmis că urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *