Skip to content
Politică

Coloană de peste 10 kilometri la Vama Nădlac

O aglomeraţie infernală s-a format la ieşirea din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Şoferii care au postat în mediul virtual spun că maşinile aşteptau ore întregi pentru control, iar coloana ar fi fost de aproximativ 15 kilometri. Totuşi, oficialii spun altceva.

" "
" "

Autorităţile recomandă evitarea PTF Nădlac II, pe unde au ieşit din ţară peste 50.000 de persoane în doar 24 de ore.

Principalele puncte de tecere a frontierei spre Ungaria sunt foarte aglomerate, mii de maşini fiind blocate în coloane lungi de câţiva kilometri, cele mai mari probleme fiind înregistrate la Nădlac II.

Şoferii care au ales să iasă din ţară prin acest punct spun că au stat patru ore pentru controlul documentelor.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad spun că doar prin Nădlac II au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, aproximativ 50.000 de persoane cu peste 14.000 de autovehicule, recomandând ca acest punct să fie evitat cel puţin până sâmbătă seară.

Şoferii sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră privind situaţia traficului de la graniţă, pentru a alege punctele în care sunt timpi mai mici de aşteptare.

La Nădlac II se lucrează pe şase benzi de ieşire, dar aplicaţia online arată că se aşteaptă 120 de minute pentru control, jumătate din cât susţin şoferii că au stat.

La Nădlac I, pe DN7, s-ar aştepta o oră, conform Poliţiei de Frontieră, iar controlul se face pe trei artere de ieşire.

La Petea, în Satu Mare, autorităţile anunţă un timp de aşteptare de 90 de minute pentru ieşirea din ţară, la Urziceni (Satu Mare) – 50 de minute, iar la Cenad (Timiş) – 40 de minute.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spun că valorile mari de trafic înregistrate în vestul ţării, pe sensul de ieşire, sunt date atât de tranzitul specific weekend-ului, cât şi de turiştii care pleacă în excursii în străinătate. Tototdată, mulţi români care lucrează în alte ţări şi au venit în vacanţă în România au început să părăsească ţara.

Citește mai mult: observator.tv

1 comentariu la “Coloană de peste 10 kilometri la Vama Nădlac

  1. O mare bucurie cand vin acasa copii, nepoti sau alti membri ai familiei sau rude! Dar si o mare durere ai cand pleaca! Si totusi o intrebare, ma cam sacaie: Plecarea lor inseamna sfarsitul protestului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *