Skip to content
Politică

Comănescu a transmis condoleanțe familiilor îndoliate în urma atacului terorist din Pakistan

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a condamnat cu fermitate atacul terorist din Lahore, Pakistan, şi a transmis sincere condoleanţe familiilor îndoliate în cadrul convorbirilor pe care le-a avut, luni, cu o delegaţie parlamentară pakistaneză condusă de preşedintele Adunării Naţionale a acestui stat, Sardar Ayaz Sadiq.

Într-un comunicat de presă al MAE, Comănescu a reiterat sprijinul şi contribuţia României pentru eforturile internaţionale destinate combaterii terorismului în plan mondial.

„Cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru nivelul foarte bun al cooperării dintre România şi Pakistan la nivel bilateral şi internaţional. Au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe importanţa consolidării dialogului politic şi a cooperării economice, precum şi pe stimularea investiţiilor reciproce şi identificarea unor proiecte concrete de colaborare. Pe fondul interesului reciproc de continuare a apropierii dintre cele două ţări, au fost discutate noi modalităţi de dinamizare a schimburilor culturale, ştiinţifice şi educaţionale”, precizează sursa citată.

MAE adaugă că au fost schimbate opinii cu privire la „rolul regional important” al Pakistanului, din perspectiva poziţiei sale geostrategice de punte de legătură din Asia Centrală şi Asia de Sud, informează Agerpres.

„Ministrul Lazăr Comănescu a condamnat cu fermitate atacul terorist care a avut loc la 27 martie 2016 la Lahore, în Pakistan, soldat cu numeroase victime nevinovate, majoritatea femei şi copii, şi care a afectat semnificativ populaţia creştină”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *