Skip to content
Politică

Comănescu, optimist privind aderarea la Schengen: „Sper ca în acest an…”

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat joi că speră ca România să evolueze spre aderarea la Spațiul Schengen, după ce țara noastră a demonstrat capacitatea de protejare a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

„Capacitatea demonstrată a României de protejare a frontierelor și disponibilitatea României și contribuția acesteia la acțiuni care țin direct de protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, coroborate cu îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, confirmate de instituțiile europene, de Comisia Europeană și de experți din alte țări, vor putea să determine, sper eu în acest an, pași înspre realizarea obiectivului nostru”, a spus ministrul, la o conferință care a marcat preluarea președinției Consiliului UE de către Slovacia, potrivit agerpres.ro.

Una dintre prioritățile acestei țări este crearea unei politici sustenabile privind migrația. În acest context, Comănescu a vorbit despre valoarea pe care ar aduce-o România, după aderarea la Schengen.

„O Românie în interiorul Spațiului Schengen ar fi un factor de consolidare a capacității Uniunii Europene de a-și securiza frontierele. Doar exemplul că România este în momentul de față al doilea contributor la FRONTEX (…) este edificator”, a adăugat Comănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *