Skip to content
Economic Știri

Comerţul en gros a crescut în februarie cu 14,5%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în februarie cu 14,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,7%.

În februarie, comparativ cu februarie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 14,5%.

Avansul a venit ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+37,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+17,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+13,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,9%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+9,5%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,5%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,8%).

În primele două luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut pe ansamblu cu 12,9%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere de 9%.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete. Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali, scrie news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *