Skip to content
Politică

Comisar-şef al Poliţiei de Frontieră, strâns cu uşa de ANI. Unde este problema

Un comisar-şef al Poliţiei de Frontieră este strâns cu uşa de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Unde este problema.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, instituţia anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Dana Sonia Oieru, comisar-șef de poliție al Compartimentului Psihosociologie din Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

" "

„OIERU DANA SONIA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2008 – 22 septembrie 2014, întrucât, a deținut, simultan funcția publică cu statut special de comisar șef de poliție și funcția de psiholog în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Oieru Dana Sonia.

OIERU DANA SONIA a încălcat astfel, dispozițiile art. 45, alin. (1) lit. i) din Legea nr. 360/2002, potrivit cărora «Polițistului îi este interzis să dețină orice altă funcție publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepția funcțiilor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ, a activităților de cercetare științifică și creație literar – artistică» coroborat cu dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «[…] funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice […], funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca […] funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului».

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. OIERU DANA SONIA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

«Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului»”, se mai arată în comunicatul ANI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *