Skip to content
Politică

Comisarii europeni, audiați în Parlamentul European

Comisiile speciale ale Parlamentului European încep, luni, audierea comisarilor desemnaţi pentru a face parte din Comisia Europeană condusă de Jean Claude-Junker.

Primii comisari care vor fi audiaţi sunt: suedeza Cecilia Malmstrom (comerț), maltezul Karmenu Vella (mediu, afaceri maritime și pescuit), croatul Neven Mimica (cooperare internațională și dezvoltare) și germanul Gunther Oettinger (economia și societatea digitală).

Printre întrebările la care vor trebui să răspundă comisarii desemnaţi se numără: ce îi motivează; ce garanții de independență pot oferi Parlamentului European sau cum intenționează să răspundă pentru acțiunile lor.

La audierile din comisiile speciale, care se vor încheia la data de 7 octombrie, se aşteaptă ca cel puţin un comisar desemnat să fie sacrificat. Francezul Pierre Moscovici, desemnat pentru portofoliul afacerilor economice și financiare, britanicul Jonathan Hill, desemnat comisar pentru servicii financiare și piețele de capital, și spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat comisar pentru acțiune climatică și energie au cele mai mari şanse de a fi sacrificaţi în cadrul audierilor.

„Ar fi pentru prima dată în istoria audierilor când toţi candidaţii ar fi acceptaţi’’, notează o sursă europeană citată de Euobserver.

Audierea comisarului desemnat pentru politică regională, Corina Creţu, va avea loc pe 3 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *