Comisarul desemnat Roxana Mînzatu, optimistă că cetățenii moldoveni vor valida parcursul pro-european al țării

Sursa foto: Roxana Mînzatu

Comisarul desemnat al României, Roxana Mînzatu, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a primit-o, vineri, la sediul Comisiei Europene pe Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pentru a discuta despre parcursul european al țării vecine.

În cadrul întâlnirii, cele două au abordat subiecte legate de acquis-ul social și negocierile UE-Moldova pe capitole legislative, precum și despre experiența personală a Roxanei Mînzatu din perioada când România se pregătea de aderare.

„Am vorbit despre acquis-ul social și despre negocierile UE-Moldova pe capitole legislative, despre experiența mea de euroconsilier în România anilor 2004-2006, când ne pregăteam de aderare”, a scris Mînzatu. De asemenea, ea a menționat că este în plină pregătire pentru audierile parlamentare care o așteaptă, atât la București, cât și la Bruxelles, pentru ocuparea poziției de vicepreședintă a Comisiei Europene.

Roxana Mînzatu și-a exprimat speranța că, prin votul din 20 octombrie, cetățenii moldoveni vor valida calea pro-europeană a țării lor. „Sunt și voi rămâne alături de voi! Moldova, ești puternică, ești respectată în România, în Europa și în lume! Locul tău, negreșit, este în Uniunea Europeană!”, a transmis comisarul desemnat.

Duminică, 20 octombrie, cetățenii moldoveni cu drept de vot vor merge la urne pentru alegerile prezidențiale 2024 și referendumul de schimbare a Constituției în vederea aderării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: