Comisarul european Nicolas Schmit şi ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu au vizitat, sâmbătă, o fabrică de confecţii

Sursa foto: x

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale Nicolas Schmit şi ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu au vizitat, sâmbătă, o fabrică de confecţii, care reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte încheierea de convenţii pentru programe de ucenicie, şi au discutat cu tinerii din Dâmboviţa despre provocările pieţei muncii.

„Din totalul de 256 de angajaţi ai companiei, 118 sunt ucenici, angajatorul beneficiind de #subvenţii acordate prin proiecte europene, dar şi cu finanţare acordată din Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj, precum şi de alte măsuri active de subvenţionare a locurilor de muncă ocupate de persoanele din grupuri defavorizate. După finalizarea formării profesionale, doar 4 dintre ucenici au plecat, restul fiind şi acum angajaţii firmei din Târgovişte”, arată postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cei doi demnitari au vizitat fluxul de activitate al fabricii şi au discutat cu beneficiarii programelor de ucenicie la locul de muncă, ministra Simona Bucura-Oprescu mulţumind comisarului european pentru sprijinul acordat României.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL