Skip to content
Economie

Comisarul european pentru politici climatice şi energie, Miguel Arias Cañete, vizită la Bucureşti

https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2014/05/EN_miguel-arias-canete.jpg

Comisarul european pentru politici climatice şi energie, Miguel Arias Cañete, face, luni şi marţi, o vizită la Bucureşti. Luni, el participă la reuniunea „Iniţiativei de Cooperare Regională în domeniul energiei în Centrul şi Sud-Estul Europei”, iar marţi, la Consiliul Informal de Energie, prezidat de ministrul Energiei, Anton Anton.

Luni, cea de-a şasea întâlnire CESEC la nivel înalt va fi găzduită de ministrul Energiei, Anton Anton. O piaţă internă a energiei complet integrată şi cooperarea regională sporită reprezintă pilonii principali ai Comisiei Juncker în ceea ce priveşte Uniunea Energetică.

Reunind miniştri sau reprezentanţi la nivel înalt din statele membre ale UE şi ai părţilor contractante ale Comunităţii Energiei, reuniunea CESEC va include două ceremonii de semnare a granturilor pentru energie aferente Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), scrie news.ro.

Comisarul european Miguel Arias Cañete va susţine discursul de deschidere al sesiunii. Cooperarea regională CESEC a fost lansată în 2015 sub auspiciile comisiei Juncker şi s-a dovedit a fi un succes în îmbunătăţirea siguranţei aprovizionării în regiune. În cadrul întâlnirii se va realiza un bilanţ al progresului obţinut până în prezent şi se vor discuta priorităţi pentru viitorul pieţei gazelor, celei de energie electrică, dar şi pentru dezvoltarea infrastructurii şi a surselor de energie regenerabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *