Comisarul European Ylva Johansson laudă rezultatele României în controlul frontierelor

ylba johansson
Sursa photo: EC - Audiovisual Service

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a lăudat progresul României în domeniul controlului frontierelor, al migraţiei şi azilului, în cadrul discuţiilor purtate la Luxemburg, la secţiunea Afaceri Interne a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene.

Ylva Johansson a fost impresionată de felul în care România și-a întărit controlul la frontiera cu Serbia în ultimele 6 luni, spunând că prin măsurile puse în aplicare țara noastră este un model pentru toate statele membre.

 

„Cu această ocazie, delegaţiile României şi Bulgariei au prezentat măsurile adoptate în vederea consolidării controlului frontierelor şi întăririi securităţii UE. Un punct central al intervenţiei delegaţiei României l-a constituit prezentarea rezultatelor excelente ale Proiectului-pilot agreat de România cu Comisia Europeană în luna martie 2023, care a fost implementat la frontiera cu Serbia în ultimele 6 luni”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

 

Ylva Johansson s-a arătat impresionată de succesul proiectului, subliniind că, prin rezultatele excelente ale măsurilor puse în aplicare de România, acesta este un model pentru toate statele membre.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: