Skip to content
Externe

Comisarul UE pentru Afaceri Interne, la întrevedere cu Maia Sandu: Susținem R.Moldova și suntem gata să oferim și mai mult sprijin

Deschide.md

Comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, și-a început vizita la Chișinău cu o întâlnire cu președintele Maia Sandu, potrivit deschide.md.

După întrevedere, Ylva Johansson a spus că apreciază faptul că Republica Moldova, în pofida problemelor cu care se confruntă, găzduiește un număr mare de refugiați ucraineni.

Uniunea Europeană susține Republica Moldova și este gata să ofere și mai mult sprijin”, a declarat Comisarul UE.

Maia Sandu a declarat ca urmare a întrevederii cu înaltul oficial că în cadrul discuției au fost abordate mai multe subiecte, precum situația de securitate din regiune, creată ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, și despre valul de refugiați generat de acest război.

Am menționat că pentru noi este important să-i ajutăm, în continuare, pe toți cei care au nevoie de adăpost. Comisarul Ilva Johansson a spus, la rândul său, că solidaritatea cetățenilor moldoveni în această situație a fost una fără precedent și ei merită toată aprecierea”, a scris Sandu.

La fel, a fost abordat și subiectul cu privire la efortul autorităților de la Chișinău de a face față noilor provocări – acțiunile de consolidare a frontierei, majorarea numărului de polițiști de frontieră și de polițiști implicați în asigurarea ordinii publice, mobilizarea instituțiilor pentru a asigura condiții optime pentru refugiați.

Am menționat că pentru noi prioritară rămâne siguranța și securitatea cetățenilor noștri, și am apreciat implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în această perioadă angajații diverselor structuri ale forțelor de ordine. De asemenea, am mulțumit UE pentru detașarea rapidă în Moldova a ofițerilor FRONTEX și a altor experți care lucrează împreună cu poliția de frontieră, pentru asistența oferită de EUBAM refugiaților și pentru măsurile de relocare a acestora în țările UE”, a mai adăugat Sandu.

Agenda Ylvei Johansson include de asemenea întâlniri cu prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița și ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco, precum și o vizită la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *