Skip to content
Politică

Comisia alegeri 2009. Fost colonel acuză: Băsescu este conștient de toate aceste manevre!

ziuanews.ro

Doru Paraschiv, fost ofițer de contrainformații militare, este audiat joi în Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009.

În acest context, fostul ofițer a dezvăluit că înainte de alegeri, Armata, prin Direcţia generală de informaţii a Apărării, s-a implicat în alegeri, de partea lui Traian Băsescu, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Mai mult, acesta a declarat că acest comitet era condus de amiralul Gheorghe Marin, iar din membrii grupului făceau parte şi generalul Marian Hăbău, cel care a ajuns şef al Direcţiei de contrainformaţii militare, şi generalul Cătălin Ştefăniţă Zisu, care răspundea de partea logistică a Armatei.

„Nu veti reuşi să verificaţi nimic concret şi nu veţi ajunge la niciun rezultat dacă nu veţi înţelege că trebuie să găsiti acele pârghii legale prin care persoanele vizate să fie cel putin suspendate din funcţii”, a afirmat Paraschiv.

Totodată, colonelul a mai afirmat că s-a lucrat foarte mult inaintea turului I al alegerilor, pentru a fi scos din joc Crin Antonescu.

„Au fost supravegheate foarte multe persoane fără mandat. Ceea ce faci cu mandat, poţi să faci şi fără mandat. Tehnica lasă urme. Un patriot adevarat poate verifica”, a mai afirmat Paraschiv, care a adăugat că „nu domnul Geoană a fost nucleaul supravegherii, ci volumul supravegherii era mai mare în tabăra lor, pentru că erau foarte neincrezatori”.

De toate aceste manevre, a mai susţinut Paraschiv, este conştient şi Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *