Skip to content
Politică

Comisia de buget din Senat a avizat pozitiv inițiativa lui Dragnea de a repatria aurul

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Comisia de buget-finanţe din Senat a dat un raport favorabil proiectului inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, care prevede ca 95% din aurul României să fie repatriat. Propunerea legislativă, menită să modifice Legea de funcționare a BNR, a fost aprobată cu 5 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere, potrivit B1.

”Din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”, prevede un articol al proiectului.

" "
" "

În cadrul ședinței, Șerban Nicolae a acuzat BNR că întârzie cu avizul pe care trebuie să-l dea: ”S-a cerut avizul BNR. Dacă se citeşte cu atenţie, legea spune că nicio propunere de act normativ nu poate fi adoptată fără a se cere avizul BNR. Avizul s-a cerut, e treaba BNR cât de repede se mişcă. Dacă au nevoie de 30 de zile să citească două fraze, bun, e în regulă. Poate ăla care ştie să citească lipseşte în perioada asta”.

Pe de altă parte, reprezentantul BNR a susținut că nu s-a îndeplinit termenul legal prevăzut de lege pentru elaborarea unui punct de vedere.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *